Amit a jogosítvány megszerzéséhez tudni kell Elsősegély vizsgafelkészítés Viszgaszabályzat Kezdőlap
Közúti elsősegély vizsga A - B tételei Elsősegély vizsgafeladatok Regisztráció Kapcsolat

II. ESZMÉLETLEN BETEG


1. Két személygépkocsi ütközött, az egyik sérült az ütközéskor kizuhant a gépkocsiból és mozdulatlan fekszik, furcsán, hörögve veszi a levegőt. Serülés; eszméletlen, mivel kizuhant gerincsérülésre kell gondolni!


2. Közúti balesetnél megállsz segítséget nyújtani. Az oszlopnak ütközött személygépkocsiban a kormányra borulva, sérült járművezetőt találsz. Bal halántéka táján szivárgó vérzését észlelsz. Megszólítod, de nem válaszol. Sérülés;  eszméletlen, fejsérült.


3. Közúti balesetnél megállsz segítséget nyújtani. Az oszlopnak ütközött gépkocsiban egy nem beszélő, nem mozgó, szemeit csukva tartó, a bal első ülésen kormányra borult sérültet találsz.  Sérülés; eszméletlen.


4. Közúti balesetnél állsz meg segítséget nyújtani. Több jármű ütközött, az egyik összetört személygépkocsi vezetőülésében talált sérült oldalra dőlve fekszik, mozdulatlan. Sérülés; eszméletlen.


5. Két személygépkocsi ütközött. Az egyik gépkocsivezető a kormányra van borulva. A másik jármű vezetője nem tud kiszállni, lábait fájlalja. Sérülés; az egyik sérült eszméletlen, a másik egy lábsérült (feltehetően törés).III. FELSŐ VÉGTAG SÉRÜLÉSE